سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بر مردمان روزگارى آید که جز سخن چین را ارج ننهند ، و جز بدکار را خوش طبع نخوانند ، و جز با انصاف را ناتوان ندانند . در آن روزگار صدقه را تاوان به حساب آرند ، و بر پیوند با خویشاوند منّت گذارند ، و عبادت را وسیلت بزرگى فروختن بر مردم انگارند . در چنین هنگام کار حکمرانى با مشورت زنان بود ، و امیر بودن از آن کودکان و تدبیر با خواجگان . [نهج البلاغه]
نگاهی به رشد تعلیم و تربیت
نهادینه کردن ارزشیابی
  • نویسنده : مرتضی بیابانی:: 88/1/13:: 10:2 عصر
  • وقتی قصد آن داریم که از ارزشیابی مستمر و به خصوص فعالیت های خارج از کلاس برای رسیدن به اهداف آموزش عمومی و محورها و موضوعات مورد اشاره صحبت به میان آوریم ، محتاج بحثی طولانی ، شامل سابقة تاریخی ارزشیابی و ارائة تعاریف مختلف در حوزه های گوناگون است که در این مختصر جای نخواهد داشت .
    در این مقاله سعی کرده ایم ابتدا تعاریف مشخصی از ارزشیابی داشته باشیم ، سپس هدف ارزشیابی بررسی و در ادامه لزوم تغییر در آموزش و نحوة ارزشیابی مورد بحث قرار گرفته است . در ادامه ، آیین نامة امتحانات دو نوبته را بررسی و مفاهیم جدید و مرتبط با موضوع را دقیق تر بحث نموده و در پایان پس از یک نتیجة گیری کلی ، پیشنهاداتی ارائه شده است .

    ارزشیابی چیست ؟


    معمولا وقتی صحبت از ارزشیابی به میان می آید ابتدا باید روی وجوه مختلف آن بحث و در رابطه با این موضوع توافق به عمل آید که اصولا ارزشیابی چیست و جایگاه آن در تعلیم و تربیت ما در کجا قرار دارد ؟
    معمولا کلمة ارزشیابی ما را متوجه مفاهیم و کلمات دیگری نیز می کند . امتحان ، اندازه گیری و آزمون . در روشهای سنتی آموزش و پرورش ، امتحان به عملی گفته می شود که در پایان هر یک از سه ماهه یا نیمسال تحصیلی برای اندازه گیری میزان آموخته های شاگردان و تعیین قبول شدگان و مردودین به منظور ارتقای شاگردان از کلاسی به کلاس دیگر یا از واحدی به واحد دیگر انجام می گرفت و می گیرد .
    اندازه گیری در آموزش و پرورش عبارت از به دست آوردن اندازه ها و اطلاعات مربوط به ویژگی خاص به صورت کمیت است . و آزمون یکی از وسایل اندازه گیری فعالیت های آموزشی و پیشرفت تحصیلی شاگردان است و معمولا به سوالاتی اطلاق می شود که در اختیار شاگردان قرار می گیرد تا بدان پاسخ گویند .ارزشیابی نیز فرآیندی است منظم برای تعیین و تشخیص میزان پیشرفت شاگردان در رسیدن به هدف های آموزشی است .
    فارغ از تعاریف فوق و با بررسی آنچه تاکنون در مدارس ما انجام گرفته است تمام مسایل حول موضوعی به نام امتحان قرار دارد و از آنجا که مبنای تصمیم گیری برای آیندة دانش آموز و دانشجو است ، معمولا ترس و اضطراب زیادی آنان را در بر می گیرد .
    فراگیر در یک شب می خواهد جبران یک ترم یا سال تحصیلی خود را بنماید و شب امتحان برای جواب دادن به سوالاتی آماده می شود که اکثرا در سطح دانش آماده شده است . سوالاتی که معمولا پس از گذشت یکی دو روز از برگزاری امتحان ، چیزی در ذهن فراگیر باقی نمی گذارد . اصطلاحاتی که در فرهنگ عمومی مردم ما وجود دارد ناشی از همین اضطراب است . مطالعة آزاد ، شب امتحان و فاصله بین امتحانات برای مطالعة بیشتر و کسب نمرة بهتر . متاسفانه این موضوع از کلاس اول ابتدایی تا آخرین سطح تحصیلی دانشگاهی وجود داشته و دارد . دانش آموز ابتدایی ترس شب امتحان دارد و دانشجوی دکترا هم به همین شکل ، حتی مهم نیست فرد در آینده چه شغلی خواهد داشت ، مهندس مکانیک امتحان کتبی خواهد داد ، همانطور که یک دانشجوی رشتة ادبیات این کار را انجام می دهد . اگر ذهنی خوب داشته باشی وخوب هم بخوانی وبر تستها مسلط شوی ، در کنکور موفق خواهی بود . کنکوری که دانشجو را با هر علاقه و نیاز فقط به چالش امتحان کتبی می کشد و البته در این میان اضطرابها هم در حد بالایی وجود دارد و همه فراگیران را همراهی می کند .


    نظرات شما ()
    ---------------------------------------------------
    لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    ---------------------------------------------------
     RSS 
    خانه
    ایمیل
    شناسنامه
    مدیریت وبلاگ
    کل بازدید : 464366
    بازدید امروز : 194
    بازدید دیروز : 71
    ... فهرست موضوعی یادداشت ها...
    کتاب -مقاله-تحقیق-عکس .
    ............. بایگانی.............
    رشدو آموزش
    رشدومذهبی
    رشدوطرح درس
    رشدعلمی(کامییوترو...)
    رشدو خانواده
    رشدو مهارت زندگی
    رشدو مهدویت
    رشدومدیریت
    ارزشیابی
    تکلیف شب وانواع آن
    اقدام پژوهی

    ..........حضور و غیاب ..........
    یــــاهـو
    ........... درباره ما ..........
    نگاهی به رشد تعلیم و تربیت
    مرتضی بیابانی
    این وبلاگ با نگاهی به روش های تعلیم و تربیت نوین ایجاد شده است . امیدواریم بتوانیم گامی هر چند کوچک در راستای آموزش و پرورش نوآموزان برداریم . از طریق تلفن و یا ایمیل ما را از نظرات خود بهره مند سازید 05113711400دبستان پسرانه استقلال ناحیه 5مشهد-ایمیل beiabani@gmail.com

    .......... لوگوی ما ........
    نگاهی به رشد تعلیم و تربیت
    .......لوگوی دوستان ........




    ....... لینک دوستان .......
    کارشناسی تکنولوژی گروه های آموزشی ناحیه5 مشهد
    آثار شهید مطهری
    اداره آموزش و پرورش ناحیه 5
    اطلاعات علمی ایران
    راز و رمز کلاس و درس و ...معلم
    پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران
    نشریه الکترونیکی پژوهش های علوم اسلامی
    کتابخانه صوتی
    کتابخانه احکام
    مدرسه اینترنتی تبیان
    مدیران منطقه 3 آموزش وپرورش ناحیه5 مشهد
    دبستان پسرانه استقلال ناحیه 5 مشهد

    ............. اشتراک.............
     
    نهادینه کردن ارزشیابی - نگاهی به رشد تعلیم و تربیت
    سفارش تبلیغ

    ابتدا نیت کنید


    سپس برای شادی روح حضرت حافظ یک صلوات بفرستید

    .::.حالا کلید فال را فشار دهید.::.

    برای گرفتن فال خود اینجا را کلیک کنید
    دریافت کد فال حافظ برای وبلاگ



    ............ طراح قالب...........